benidorm
Spaans leren bij de V.V.B.

Leerde jij vroeger Spaans op school?

Waarschijnlijk niet. Misschien heb je het leren van talen op een bepaald punt in je onderwijscarrière op een fatsoenlijke manier achter je gelaten, en ben je het grootste deel in de jaren daarna grotendeels vergeten.
Maar het oppakken van waar je was gebleven – of teruggaan naar het allereerste begin – is geen slecht idee als volwassene.

Spaanse les

Als je een taal probeert te leren (of opnieuw leren) als volwassene, kan dit je hersenen helpen op een manier die overgaat in de rest van je werkzame leven – zelfs als het nooit echt vloeiend wordt.
Een belangrijke reden waarom het zo moeilijk is om een nieuwe taal te leren op volwassen leeftijd, is simpelweg omdat we een hekel hebben aan onbekwaamheid.
Wanneer je in je moedertaal spreekt, kan je gemakkelijk je gedachten onder woorden brengen en zonder veel moeite worden begrepen. Maar wanneer je probeert te communiceren in een taal die je net begint te begrijpen, struikel je over ideeën die je anders gemakkelijk tegenkomt.
De enige manier om iets nieuws te leren, is immers om dingen echt te doen, wat altijd betekent dat je ze eerst slecht moet doen. Je kunt niet leren een taal spreken zonder te praten (haperend enz…).
Het leren van een nieuwe taal creëert kansen om comfortabeler te worstelen tegenover anderen.
Een nieuwe taal leren is tevens een gelegenheid om U in staat te stellen om te communiceren met veel meer mensen.

Denk je het aan te kunnen om, hier in Spanje, een immo kantoor binnen te stappen en voldoende uitleg te vragen over hetgeen je voor ogen hebt?
Denk je bij een doktersbezoek jouw ongemak duidelijk te kunnen uitleggen?
Denk je in uw bankkantoor duidelijke uitleg te kunnen vragen over bepaalde financiële transacties?
Dus nee, je zult nooit helemaal vloeiend Spaans spreken.
Maar het is geen verspilde inspanning.
Het belangrijkste is om aan de slag te gaan en het gemakkelijk te vinden om die vervoegingen een tijdlang te verprutsen.
Het is het allemaal waard!

Leden* – dus enkel leden – welke deze cursussen willen volgen komen, bij voorkeur, ons een bezoekje brengen op een gezellig samenzijn van de Vlaamse Vriendenkring Benidorm op een woensdagnamiddag in hotel Marina-Benidorm.

*Aansluiten en lid worden bij de V.V.B is eveneens mogelijk op de infovoormiddag op dinsdag 3 oktober 2023 van 10 tot 13 uur in C.S. La Torreta, Avda de Ciudad Real 6, Benidorm.