benidorm
Fietsen in groep

Deze activiteit wordt georganiseerd door privĂ© personen. Deze komen in los verband samen om te fietsen. Daar de VVB geen ‘fietsactiviteit’ heeft vragen we onze leden om gewoon aan te kloppen.
Je bent echter niet verzekerd door onze club VVB.

Wielrennen

Ben je op zoek naar een aangename tijdsbesteding?
Wil je werken aan je conditie?
Vind je het belangrijk om uw gezondheid op peil te houden?
Heb je zin in een stevige portie ontspanning?
Of wil je je snel verplaatsen met een minimum aan energie?

Dan biedt fietsen wat je zoekt!

Fietsen kent tal van voordelen. Je kan het makkelijk inpassen in je dagelijkse activiteiten en het is bovendien gezond voor zowel lichaam als geest! Mens sana in corpore sano.
Regelmatig fietsen verbetert de conditie aanzienlijk. Fietsen houdt je gezondheid op peil, is goed voor de bloedsomloop, bevordert de ademhaling en is dus goed voor de longcapaciteit. Bovendien vermindert fietsen de kans op hartkwalen, diabetes en een hoge bloeddruk. Voor senioren is fietsen interessant omdat het een manier is van onbelast bewegen.
De heupen, de enkels en de knieën – vaak pijnpunten bij oudere mensen – worden gespaard. Bovendien heeft fietsen een zeer ontspannend effect, zeker bij het recreatieve fietsen in de buitenlucht is dit sterk aanwezig.

Een lid van onze vereniging VVB vertelde:

“Mijn man rijdt met die mannen mee. Er zijn verschillende groepen en er staan soms wel 40 man/vrouw aan de start. De groepen splitsen zich op naargelang de leeftijd/snelheid.
De tochten variëren van 50 tot 125 km. Er rijden een aantal ex-renners mee. Leeftijd van 60 tot 70 jaar met uitzonderingen van late 70–ers.
Het betreft een mix aan Belgen, Nederlanders, Spanjaarden en Engelsen.”

Fietsen in groep

Vertrek om 09:00 uur aan De Blauwe Walvis Avenida de Madrid 23, Benidorm – een restaurant op de dijk van Levante – op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.
Eind maart bloedt het dood en is er praktisch geen volk meer.
Ook op dinsdag en donderdag start er een zeer beperkte groep.
Het begint in september met een kleine groep die langzaamaan groeit tot een grote groep.

Fietsen in groep doe je zo:

* Fietsen in groep vergt heel wat vaardigheden en vooral ook oplettendheid. Zeker bij het fietsen in de natuur raken fietsers vlug afgeleid door de omgeving. Maar ook het praten met andere fietsers kan de aandacht doen verslappen.
* Bij het fietsen in groep is het belangrijk dat u het overzicht bewaart en dus goed inschat wat er vlak voor u gebeurt maar ook wat er verder vooraan gebeurt. Doordat u dicht bij elkaar rijdt, vermindert uw zicht aanzienlijk.