benidorm

Dagexcursie naar Cofrentes – 15 maart 2024

Om 07:40 uur stonden we met zes personen op de bus te wachten in La Cala die ons naar Cofrentes zou brengen voor een dagexcursie met de V.V.B.
Bij het instappen merkten we op dat we niet de enigen waren, want er waren al 44 plaatsen ingenomen.
Nu op weg naar Villajoyosa, waar nog vier V.V.B. vrienden zich bij ons zouden voegen.
Volgens Aemet.es (weersvoorspelling) zou het vandaag een mooie dag worden, dus iedereen was goedgemutst en vol verwachting.
Na een uurtje busplezier maakten we een eerste stop om op de nuchtere maag een sterke kop koffie en een croissantje te nuttigen.

Na de verplichte 25 minuten koffie- plaspauze stapten we weer in de bus, op weg naar Cofrentes, waar een boot op ons wachtte om, met de hele groep, de Júcar-rivier af te varen.
Elk kreeg, op de overdekte schuit, zijn eigen stoeltje (plaats) toegewezen en na enkele instructies van de vrouwelijke kapitein konden we vertrekken voor de afvaart van de ‘Jugar river’. Een tocht van ongeveer 1u30 op stil water. Eigen schuld, dikke bult: de gids had gevraagd om niet te veel lawaai te maken, zodat we de gidsinstructies goed konden horen maar ondertussen hadden enkelen de minibar geopend en stonden ze in de rij voor een flesje wijn of een paar ‘cervezas’. De stemming zat er al goed in, en er werden foto‘s gemaakt met kapiteinspetten op, al dan niet samen met de kapitein en stuurvrouw. Deze toeristische rivierroute ‘Jugar river’, met iets meer dan veertien kilometer, tussen Cofrentes en Cortes de Pallás, tussen de steile bergen van de imposante Muela de Cortes waarbij je ook de typische mediterrane vegetatie kunt aanschouwen die op de meest ontoegankelijke rotsen groeit is een idyllisch moment om in te kaderen. Bij het verlaten van de boot kon je ook een diep dessertbordje, met jouw eigen beeltenis, kopen voor de prijs van €10,–.
De foto werd genomen bij de opstap op de veerboot.

Het moment was nu aangebroken om terug op de bus te stappen om onze trip naar Restaurante ‘Asador de Zarra’ te ondernemen, het enige restaurant dat, momenteel, nog open is in deze streek en de lunch was ‘tout court’ lekker.

Na de lunch opnieuw de bus op om het stadje Zarra, toeristisch, te bezoeken. Het historische centrum van Zarra wordt bepaald door de steile en smalle straatjes die teruggaan naar de middeleeuwen en heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om even te stoppen.
De ‘Santa Ana’-kerk bijvoorbeeld, die dateert uit 1760. En dan is er nog de klokkentoren, waarvan de klokken nog steeds met de hand worden geluid, het plein en het openbare washuis. Je mag zeker de kans niet missen om uw smaakpapillen te trakteren op kersen, als ze in het seizoen zijn, en andere gastronomische hoogstandjes.
Maar velen wilden de kans niet missen om, op het dorpsplein, van het zonnige terras te profiteren en er van een deugddoend drankje te genieten.

Sorry dat we hier even een deel van de toeristische rondleiding overslaan!

Hoogtijd nu om de terugreis naar Benidorm aan te vatten.
De reacties op deze dagexcursie lijken mij zeer positief en dat doet deugd.
Met dank aan onze Nederlandstalige gids Elly die ons vergezelde op deze trip.

Daniel nam deel aan deze dagexcursie van de V.V.B.