benidorm
Hobbyclub

Volgens Wikipedia (de internet encyclopedie) is een hobbyclub een groepje personen die een activiteit uitoefenen waarvan de waarde ligt in het feit dat de persoon die het uitvoert dit doet vanwege zijn interesse in de activiteit zelf en de intellectuele, artistieke, sportieve of materiële voordelen ervan.

Hobbyclub

Over het algemeen is de term amateur van toepassing op iedereen die de activiteiten van zijn hobby uitvoert zonder een professioneel karakter. Zo is bijvoorbeeld een amateur atleet degene die, in tegenstelling tot een professionele atleet, een sport beoefent door hobby, dat wil zeggen, zonder een economische motivatie te hebben. Kort gezegd gaat het om de persoon die alleen iets door roeping doet.

Het woord ‘amateur’ is afgeleid van de Franse taal, die op zijn beurt is afgeleid van de wortel van het Latijnse woord amat, wat ‘liefhebben’ of ‘de liefhebber van’ betekent.
In die zin kan een amateur net zo bekwaam zijn als een professional, maar zijn motivatie is liefde of passie voor een bepaalde activiteit en heeft niet het doel om geld te verdienen door het te doen.

Vroeger waren veel van de activiteiten van een hobby club dat de leden, vervolgens konden pronken met hun hobby"s en verzamelingen.
Bij de V.V.B. is het tegenovergestelde echter waar.
Elk gegadigde lid kan zich daar aanbieden want er wordt voor elk wat wils aangeboden.

Van Origami – ook wel Origama genoemd – (het vouwen van een blaadje papier naar een mooi en herkenbaar model) tot de Chinese papierkunst, schilderen, gewoon knutselen, naaien, haken, breien, enz…
Elkeen zijn gedacht en tal van mogelijkheden komen bij Tine van de hobby club van de V.V.B. aan bod.

Vanaf de maand oktober elke donderdag namiddag van 14u00 tot 16u30 in de benedenzaal van Edificio Cervantes - Hoek Europalaan en Calle Lepanto.
Op vertoon van je lidkaart ben je daar van harte welkom.

Vraag meer info bij een van de bestuursleden.