Welkom in tijden van Corona

Geachte bezoeker, 

Wees welkom op de site van de Vlaamse Vriendenkring Benidorm.

Als Vlaamse vereniging in Spanje bewonder ik, echt de afgelopen periode sinds de ‘Lock down’ begon, de verbazingwekkende gemeenschapszin in heel Spanje en voornamelijk in onze regio, de Costa Blanca,.

Een maand geleden veranderde in een zeer korte tijd ons leven enorm drastisch. 

We verloren, bijna onmiddellijk, onze vrijheid maar wat we niet verloren hebben dat is ons gemeenschapsgevoel, onze positiviteit en dankbaarheid. 

Elke dag, om 8 uur ’s avonds, krijg ik nog steeds het spreekwoordelijke kippenvel bij het aanhoren van het applaus, op alle balkons, dat bestemd is voor het zorg- en veiligheidspersoneel.

Van zodra, in Spanje, het decreet werd uitgevaardigd begonnen mensen met het aanbieden van hun medeleven voor evenementen die moesten uitgesteld worden, verjaardagsfeestjes die zouden worden geannuleerd, bedrijven die zouden moeten sluiten, feestdagen die zouden moeten worden ingekort of geannuleerd en deze lijst gaat maar door, maar één ding was zeker, iedereen was voorstander en plichtsgetrouw van de nieuwe regels die we nu moeten volgen. 

We begrepen wat belangrijk was en wisten wat er van ons werd verwacht.

Het coronavirus of Covid-19. 

Iedereen heeft er inmiddels mee te maken ook onze vereniging, onze leden, sponsors, adverteerders. 

Het is best mogelijk dat zij zich afvragen wat de corona-crisis betekent voor het verdere verloop van de activiteiten van de Vlaamse Vriendenkring Benidorm.

Gaan in oktober de hotels weer open? 

Zullen er voldoende transportmogelijkheden zijn, zullen er in Benidorm  terug, buitenlandse, artiesten optreden? 

Allemaal vragen waarover we nu nog geen zekerheid over hebben.

Uiteindelijk gaat het om toestanden die ongekend zijn in vredestijd want als gevolg daarvan moeten musea en theaters hun deuren sluiten. Sportwedstrijden kunnen geen doorgang vinden. Universiteiten, scholen, kinderdagverblijven, hotels, restaurants en cafés, sportclubs, sexclubs etc. zijn gesloten. 

Verder roept de overheid mensen op om thuis te werken, in Spanje moet men 2 meter afstand van elkaar bewaren en bezoek aan kwetsbare personen trachten te vermijden. 

Overal ter wereld worden vergelijkbare maatregelen getroffen. 

Vele landen zijn, net als Spanje, in “Lock down” en het vliegverkeer wordt grotendeels platgelegd.

Mogen of kunnen we onze ‘overwinteraars’ terug verwachten in Benidorm?

Zal de veiligheid kunnen gegarandeerd worden?

Het behoeft weinig toelichting dat deze maatregelen een enorme impact hebben op veel vormen van dienstverlening en talloze contractuele verhoudingen zullen raken. 

Veel diensten kunnen immers niet meer geleverd worden. 

De  voorzieningen  die  de  Vlaamse  Vriendenkring  Benidorm  reeds  maakte  waren  dat  we  op  woensdag 7 oktober 2020 terug van start konden gaan voor het seizoen 2020-2021.

Deze belofte kunnen we nu nog niet naar onze leden toe invullen omdat we afhankelijk zijn van de toestand welke, in Benidorm of in gans Spanje, zal heersen in oktober 2020.

Dus laat ons afronden met de melding dat, onder voorbehoud van ‘Lock downs’ of andere restrictieve maatregelen, het nieuwe seizoen van de V.V.B. kan starten op woensdag 7 oktober 2020.

Namens het bestuur van de Vlaamse Vriendenkring Benidorm, hou het veilig en gezond!

Wordt vervolgd maar surf regelmatig eens terug naar deze site want we komen hier zeker terug met de nodige wijzigingen en/of aanpassingen.

Recommended For You