Vlaamse Vriendenkring Benidorm

 

Petanque - Jeux de boules

U heeft wellicht vaker de goede raad van alle instanties gehoord, om iedere dag voldoende te bewegen teneinde gezond te blijven en de kwaliteit van uw leven te verbeteren. De aanbeveling is iedere dag minstens 5000 stappen te zetten om fit en gezond te blijven. Maar! zoveel stappen scoren kan zo saai zijn…… kan het misschien ook iets leuker? Jawel!

Er bestaat een prettige mogelijkheid om op een sportieve manier aan uw gezondheid te werken. Een voor - of namiddag met petanquen en daarmee verzet u zo'n 1000 stappen in een sportieve en ontspannen sfeer. Kom gewoon eens langs op het Levantestrand en speel geheel vrijblijvend met de groep petanquers  mee, maar pas op, je bent gelijk verknocht.

Deze "jeu de boules" is trouwens een sport waarbij het doel is om metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje, die eerder gelanceerd door een speler met beide voeten op de grond en in statische positie van een bepaald gebied te gooien. Deze, ontspannende vorm van sport, kan op allerlei terreinen beoefend worden, hoewel het meestal in plat, grind of zandgebieden wordt gedaan. De sporen zijn rechthoekig met een lengte van 15 m en een breedte van 4 m voor nationale en internationale wedstrijden, hoewel zij een minimummaat van 12 mx 3 m voor andere wedstrijden kunnen hebben.

Petanque is GEEN activiteit georganiseerd door onze club VVB. Dit is een persoonlijk initiatief van één van onze leden en staat open voor iedereen. Je bent dus niet verzekerd door de VVB.