Vlaamse Vriendenkring Benidorm

 

Fietsen

Deze activiteit wordt georganiseerd door privé personen. Deze komen in los verband samen om te fietsen. Daar de VVB geen "fietsactiviteit" heeft vragen we onze leden om gewoon aan te kloppen. Je bent echter niet verzekerd door onze club VVB.

Ben je op zoek naar een aangename tijdsbesteding? Wilt u werken aan uw conditie? Vind je het belangrijk om uw gezondheid op peil te houden? Heb je zin in een stevige portie ontspanning? Of wil je je snel verplaatsen met een minimum aan energie?
Dan biedt fietsen wat je zoekt!

Fietsen kent tal van voordelen. Je kan het makkelijk inpassen in je dagelijkse activiteiten en het is bovendien gezond voor zowel lichaam als geest! Mens sana in corpore sano. Regelmatig fietsen verbetert de conditie aanzienlijk. Fietsen houdt je gezondheid op peil, is goed voor de bloedsomloop, bevordert de ademhaling en is dus goed voor de longcapaciteit. Bovendien vermindert fietsen de kans op hartkwalen, diabetes en een hoge bloeddruk. Voor senioren is fietsen interessant omdat het een manier is van onbelast bewegen.  De heupen, de enkels en de knieën – vaak pijnpunten bij oudere mensen – worden gespaard. Bovendien heeft fietsen een zeer ontspannend effect, zeker bij het recreatieve fietsen in de buitenlucht is dit sterk aanwezig.

Een lid van onze vereniging VVB vertelde:

“Mijn man rijdt met die mannen mee.  Er zijn verschillende groepen en er staan soms wel 40 man/vrouw aan de start. De groepen splitsen zich op naargelang de leeftijd/snelheid. De tochten variëren van 50 tot 125 km. Er rijden een aantal ex-renners mee.  Leeftijd van 60 tot 70 jaar met uitzonderingen van late 70-ers. Het betreft een mix aan Belgen, Nederlanders, Spanjaarden en Engelsen. ”