Vlaamse Vriendenkring Benidorm

 

Computerkennis  bij  de  V.V.B.

Ik las onlangs nog een artikel, in een of ander weekblad, omtrent kleinkinderen die hun grootouders leren hoe een computer er van binnen uitziet en wat er allemaal mogelijk is met een computer of een IPad.
Ja, er bestaan programma’s zoals Word en PowerPoint en ook hoe een digitale camera kan aangesloten worden op de PC, welke zaken er allemaal kunnen opgezocht worden op internet en dan spreken we nog niet van ‘Apps’ & ‘Cloud’.

Wat, computerkennis?

Ja, het is niet enkel voldoende om te weten met wat merk van computer je aan de slag bent maar het is ook zeer nuttig om te weten wat je allemaal met zo’n ding kunt doen. Is het de bedoeling om informatie te vergaren, zo ja, waar kan je die informatie dan vinden?

Ben je reeds onderlegd in het bedienen van een Internet browser?

Het openen van websites – Gebruik kunnen maken van de browser knoppen – Het opslaan van bestanden op de harde schijf – Verschillende formaten kunnen openen en opslaan (bv. PDF) – Het opslaan van websites in de favorieten – Bedienen van online zoekmachines – Het invullen van zoekwoorden in een zoekveld – Het uitvoeren van een zoekopdracht – Het openen van zoekresultaten in de lijst met zoekresultaten – Het gebruik van onlineformulieren – Wat zijn Hyperlinks? - En nog veel meer..
In het leslokaal van Centro Social La Torreta staan er een 12-tal Pc’s opgesteld zodat het onnodig is om Uw eigen toestel mee te brengen want deze klassen richten zich vooral op softwarematige  begeleiding  en het is zeker niet de bedoeling dat elkeen hier technische bijstand komt vergaren voor zijn eigen toestel. Ik hoorde onlangs iemand zeggen “ik ben bang van door de mand te vallen” en ik antwoordde hem meteen “er is helemaal geen mand”.

Bij al deze kleine en uitgebreide werkwijzen kan, Wim, de begeleider van de computerklas van de V.V.B., U helpen op woensdagvoormiddag van 10u00 tot 12u00, bij de informaticaklas van de V.V.B. in het Sociaal Centrum La Torreta.