Naamloos document
Lessen Spaans

Maandag 19 maart 2018 is een feestdag dus GEEN Spaanse les.

Laatste les is 26 maart 2018. De eerste les volgend seizoen: 8 oktober 2018.

Misschien kom je al jaren in Spanje als toerist of overwinteraar en kun je jezelf misschien al redden in de bar of in het restaurant maar wat als je kennis voor het Spaans iets verder zou moeten gaan om zo Spanje in het Spaans te ontdekken. Er zijn meer dan genoeg redenen te vinden om Spaans te leren en er zijn kort samengevat drie manieren: op school of tijdens een cursus in eigen land, online via internet of Spaans leren in Spanje zelf. Over deze laatste mogelijkheid gaan we het hier hebben en over hoe de cultuur van Spanje te combineren is met het Spaans leren in Spanje zelf.


Wat is er nu makkelijker dan op school in Spanje leren hoe je een kop koffie bestelt en dan op het terras meteen een “café con leche” kunt vragen in het Spaans. Dat moment en die Spaanse woorden zullen voor altijd in je geheugen vastzitten terwijl het leren van in het Spaans koffie bestellen in Nederland of België en dan pas wachten daarmee tot de volgende vakantie veel minder leerzaam zal zijn. Er zijn talloze mogelijkheden en plaatsen in Spanje of Latijns Amerika om Spaans te gaan leren, het hangt helemaal af van het budget en daarnaast welke cultuur je wilt leren kennen, de Spaanse cultuur en het leven in Spanje of de Latijns Amerikaanse cultuur.

Terug naar "Activiteiten"

Horaria estudiantes de Español Vlaamse Vriendenkring Benidorm.
Dag en uren
(telkens op maandag)

Niveau
 
Lunes de 09 h a 10 h
Vanaf maandag 9 oktober 2017 - Inschrijving NIEUWE studenten
 
Lunes de 10 h a 11 h
Niveau gevorderden Spaans B2

Na het afronden van het niveau B2 Spaans is de cursist in staat:

  • - gesprekken te voeren met het doel complexe problemen op te lossen, zoals het beschrijven van een probleem bij een product of concessies die een dienstverlener moet doen, middels het gebruik van een breed scala aan taalkundige constructies.

  • - heldere, gedetailleerde en samenhangende teksten te begrijpen en produceren over veel verschillende soorten onderwerpen gerelateerd aan ziijn eigen kennisveld.
 
Lunes de 11 h a 12 h
Niveau half gevorderden Spaans B1

Na het afronden van het niveau B1 Spaans is de cursist in staat:

  • - gesprekken te voeren met het doel praktische problemen op te lossen en voldoen aan behoeften, inclusief de niet meest gangbare zoals maatregelen treffen, producten retourneren of aanspraak maken, middels het gebruik van een relatief breed scala aan taalkundige constructies.

  • - duidelijke, eenvoudige, lineair gestructureerde Spaanse teksten in neutraal taalgebruik te begrijpen en produceren over persoonlijke onderwerpen zoals zijn werk, studie of vrije tijd.
  • kritische mening te geven over literaire werken of onderzoeksprojecten
 
Lunes de 12 h a 13 h
Beginnersniveau Spaans A2

Na het afronden van het niveau A2 Spaans is de cursist in staat:

  • - zich in het Spaans te redden in alledaagse situaties, zoals in winkels, restaurants, postkantoren, in het openbaar vervoer, middels het gebruik van eenvoudige taalconstructies.

  • - korte Spaanse teksten te begrijpen en produceren, zoals notities, berichten en persoonlijke brieven, middels eenvoudig taalgebruik.
 
Lunes de 13 h a 14 h
Beginnersniveau Spaans A1

Na het afronden van het niveau A1 Spaans is de cursist in staat:

  • - zich in het Spaans te redden in simpele situaties, zoals het afgeven van persoonlijke gegevens in een hotel en het vragen naar een prijs in een winkel, middels het gebruik van hele eenvoudige en beperkte taalkundige constructies.

  • - zeer korte en eenvoudige Spaanse teksten te begrijpen en produceren, zoals formulieren, ansichtkaarten en borden, middels het gebruik van woorden en eenvoudige uitdrukkingen.

Terug naar "Activiteiten"